tisdag 18 september 2012

Schibbye och Persson i grön tusch

Det skrivs så lite om Etiopien-svenskarna dessa dagar, så jag tänkte kompensera för denna brist här på min world reaching blogg.

Jullan såg nyss en intervju med Martin och Johan på Gomorron Sverige och blev mycket upprörd över att de blev slängda i fängelse för påstådd "turism". Hon menade att vi också måste ha gjort oss skyldiga till detta brott när vi åkte till Grekland i juni, och hon har en poäng där.

Hon blev tvungen att rita för att bearbeta det hela. Här syns Schibbye och Persson i det etiopiska fängelset. Till höger syns en elak och mycket arg fängelsevakt.

Men så här glada blev de sen, när de släpptes fria. Varför Schibbye utvecklade en grav övervikt inne i finkan förtäljer inte historien.

Jullan blev harmonisk igen efter att ha ritat av sig sina demoner. Idag ska hon för övrigt ta sitt livs första skolfoto, vilket var på tiden eftersom hon är Sveriges sötaste skolflicka sedan flera veckor tillbaka.

2019

(Edit 23/2-20: Tar en paus från bloggen, kanske för gott. Möjligt att tio års blajande får räcka. Men vem vet, en vacker dag kanske Fon åter...