lördag 9 juni 2018

De två sista böckerna 

Det har gått nio månader sen boken släpptes. I september stod den där på hyllorna, från norr till söder, i totalt 106 Akademibokhandlar (jag sökte på nätet och räknade, pinsamt nog), med en röd skylt som det stod "Nyhet" på. Sen togs skylten bort, men boken fanns kvar där ute på handlarnas hyllor över vintern och våren. När jag besökte en främmande stad brukade jag gå in och kolla, och oftast stod min lilla bok där under "Historia".

Men nu är det så gott som över. Sist jag var i Solna var den borta, och i Helsingborg likaså. Till och med i Västerås city, i den butik där jag satt och signerade boken i december, är den numera utrensad. Inget konstigt med det, så klart, det måste beredas plats för nya alster, men det känns ändå lite vemodigt. Det var alltid en härlig känsla att gå runt i en bokaffär och veta att en av alla de böckerna som fanns till salu just där och då var min egen.

En sökning på Akademibokhandelns hemsida gör gällande att boken numera bara går att köpa i tre (3) fysiska affärer: en i Göteborg, en i fucking Burlöv av alla ställen, och så i affären på Erikslunds köpcentrum här i stan.

Jag gick dit igår med Liv. Det kändes lite som att plocka bort glittret och lamporna från julgranen, innan man slutligen kastar ut den för att vissna. Ett sista besök i en affär som fortfarande bekräftar min existens.

Två ledsna exemplar stod kvar på hyllan. Jag stirrade på dem, försökte fånga stunden. Liv sket dock fullständigt i mitt vemod och vrålade så det hördes över hela affären:

"Kolla, pappa, ALCATRAZ!!! Som DU har gjort!!!"


2019

(Edit 23/2-20: Tar en paus från bloggen, kanske för gott. Möjligt att tio års blajande får räcka. Men vem vet, en vacker dag kanske Fon åter...