måndag 8 oktober 2012

Första helgen som fem

Den uppdaterade versionen av familjen Forsling börjar landa så smått. Ungarna närmar sig sin lillasyster på olika sätt: Julie är försiktig och avvaktande till en början (hon vill försäkra sig om att Liv inte ska börja gallskrika när som helst), sen överöser hon henne med pussar och oväntade komplimanger av typen "du är så gullig! Du har fem fingrar!"

Edward tycker det är märkligt att Liv inte fattar vad han pratar om och försöker tålmodigt få kontakt med henne genom att titta in i hennes ögon och säga "hallå?". Men han avgudar henne verkligen. Han vill bära henne och vagga henne och mata henne med tomater. Trots att han inte har varit storebror i en vecka ens vill han redan ha mer: "jag vill ha en till bebis! Kan jag inte få det, pappa?"

Liv är tyst och ler hemlighetsfullt. Det rör sig ett vidunderligt intellekt under de mörka sjöarna som är hennes små ögon. Hon är nyanländ från kosmos och vet saker som inte vi andra vet.








2019

(Edit 23/2-20: Tar en paus från bloggen, kanske för gott. Möjligt att tio års blajande får räcka. Men vem vet, en vacker dag kanske Fon åter...